Kom in Balans

Logo landingspagina

Over ons

Jolanda Hellings

Jolanda Hellings

Mede oprichtster

Ik heb paarden altijd erg indrukwekkend gevonden, maar ook best eng omdat ze zo groot zijn. Mijn liefde voor paarden begon pas toen ik voor mijn dochter een pony gingen leasen. Dat beviel zo goed dat we besloten om Nadir te kopen waarvoor we sinds 2021 voor zorgen. Sinds een half jaartje zijn wij zeer gelukkig met de komst van Chica als nieuwe aanvulling in de kudde.
In mijn werk heb ik veel te maken met complexe gezinssituaties waarbij kinderen in de knel zitten, mensen in een burn-out / stressvolle situatie en spreek ik met mensen die een negatieve ervaring opliepen in een narcistische relatie.

Al diverse malen heb ik ervaren dat als ik iemand meenam naar de wei mijn cliënt(e) zich na verloop van tijd zichtbaar ontspande terwijl we met elkaar praten (met uiteraard altijd de doelstelling in gedachten) en de paarden verzorgden. Een ontspannen wijze om even uit de situatie te gaan en tot rust te komen tussen de paarden. De interactie tussen paard en mens biedt een berg aan informatie en daarmee ook mogelijkheden om meer inzicht te krijgen wat erg helpend zou kunnen zijn. Naast deze gesprekken maak ik ook gebruik van NLP technieken.

Neem gerust contact met me op om eens samen een wandeling te maken in onze Especially4u paardentuin.

Cimmy-Lou Lapré

Mede oprichtster

Vanaf het moment dat mijn zusje kon praten, wilde zij al paardrijden. Geen idee waar dat vandaan kwam, want niemand uit de familie had iets met paarden. Wekelijks ging ik mee naar de manege, maar niet om te rijden. Ik poetste de paarden, zadelde ze af en keek naar de lessen. Pas toen ik 13 was, stapte ik voor het eerst op een paard en vanaf mijn 16e heb ik altijd een eigen paard of pony gehad. Als geen ander weet ik hoe vol en druk je hoofd kan zijn en er is geen betere plek om te ontspannen dan tussen de paarden. Mijn doel is om mensen te laten ervaren wat een paard met en voor je kan doen. 

Cimmy-Lou Lapré
Scroll naar boven